Pusse opp badet i 2022? Dette er trendene du bør satse på

Inviter naturen inn og innred badet med ulike nyanser av tre eller gå for stramme linjer i sort og grått. Årets nyheter på baderomsfronten setter fokus på velvære, komfort og vakre detaljer.

De siste årene har badet gått fra å være et praktisk rom til å bli en oase hvor du kan kan trekke deg tilbake, nyte egentid og lade batteriene. Mer hjemmetid og endrede behov har gjort noe med måten vi innreder på, og særlig badet har fått gjennomgå under pandemien.

– Mange har nok benyttet de siste to årene til å pusse opp og fornye hjemmet, og komfort har nå blitt like viktig som å ha en fin interiørstil. Badet står gjerne øverst på listen over rommene vi ønsker å investere litt ekstra i, sier Mona Nordvik, butikkansvarlig hos Svalland VVS.

Et smykke i rommet

Et nytt bad kan by på uendelige muligheter. Ønsker du minimalistiske linjer som hjelper deg med å roe ned etter en lang dag? Eller er du på jakt etter et bad som kan fylle deg med energi og kreativitet? Et nytt bad er ment å vare noen år, så det kan være lurt å tenke over hvilken stemning og stil du ønsker å omgi deg med før du setter i gang.

– Den nordiske, skandinaviske stilen med innslag av lys eik og nyanser i beige, grått og grønt gir en naturlig og avslappet stil på badet. I motsatt ende finner du det mørke og elegante, gjerne med materialer som marmor, sement og og ulike varianter av stein.

– Badekar er en viktig detalj stadig flere ønsker seg, og for mange blir nok dette et smykke i rommet. Det kan gjerne være praktisk og funksjonelt, men det er minst like viktig med et pent design som tar seg godt ut i rommet, forklarer Mona.

Har du et lite bad? Et smart triks for å få badet til å virke større, er å gå for store fliser. En lys fargepalett gjør også sitt for å skape en følelse av romslighet og harmoni.


Skap hotellfølelsen hjemme

Det er ikke bare de store tingene på badet som er viktig – også de mindre detaljene får stadig mer å si for uttrykket. Små interiørdetaljer som speil, dekorasjoner og tekstiler, bidrar til å gi et helhetlig og mer gjennomført uttrykk.

– Detaljer er viktigere enn noen gang. Du både starter og avslutter dagen på badet – da er det ekstra viktig å trives. Et brett med noe fint på, barbersaker i hyllen og et par grønne planter gjør sitt for å pynte opp rommet. Ofte er vi på jakt etter å skape den gode følelsen hjemme, sier Mona.

– Denne sesongen har vi dessuten stor tro på dusjtoaletter. Noen er fortsatt litt skeptiske, men har du først prøvd ett, går du neppe tilbake til et vanlig toalett igjen. I løpet av våren vil det dessuten være mulig å prøve et slikt toalett i butikken vår.

Med bortimot 100 rehabiliterte bad i 2021, har Svalland VVS erfaringen som trengs for å bygge ditt drømmebad. I butikken ved oppkjørselen til Nattlandsfjellet har du mulighet til å se utstillingsmodeller og få inspirasjon, veiledning og tips fra fagfolk.

– Å pusse opp badet er en stor og viktig avgjørelse, så det kan være lurt å gjøre seg opp noen tanker om hvordan du ønsker å ha det på forhånd. Kanskje du har noen farger og elementer som du liker ekstra godt? Vi hjelper deg gjennom hele prosessen – fra planlegging til ferdig drømmebad.


Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud eller befaring.

Kontakt oss