Slik kan du spare 20.000,- på ditt nye bad

Badet er et av boligens viktigste rom, men det er også et av de dyreste å pusse opp. Å gjøre noe av arbeidet selv for å få ned kostnadene, kan være en god idé.

– I utgangspunktet er det ikke særlig mye du bør gjøre på egenhånd, men er du litt handy av deg, kan du faktisk spare inntil 20.000 kroner på å rive det gamle badet først, forteller Dag Erik Svalland, rørlegger og daglig leder hos Svalland VVS.

Demontering av baderomsmøbler, riving av vegger og pigging av baderomsgulv, er blant oppgavene du i utgangspunktet kan gjøre selv. Men før du gyver løs med slegge og brekkjern, kan det være lurt å få inn en rørlegger på befaring som kan fortelle deg hva, hvordan og hvor mye du kan rive.

– Sørg for å ha en plan for hvordan rivingsarbeidet skal foregå. Nedriving av bad krever mye fysisk arbeid og det kan fort bli en rotete og uoversiktlig prosess om dette ikke er på plass.

Pusse opp badet
Vurderer du å pusse opp badet? Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

La fagfolk bygge resten av badet

Skal du ta deg av rivingsprosessen selv, er det imidlertid viktig at du ikke ødelegger tekniske installasjoner som avløp eller ventilasjon. Få gjerne hjelp av noen som har erfaring fra slikt arbeid fra før, dersom du er usikker.

Selv om du teknisk sett har lov til å utføre noe arbeid selv, vil forsikringen ofte kreve at profesjonelle håndverkere har ansvar for vann og elektrisitet.

– Å leke rørlegger eller elektriker vil jeg ikke anbefale noen. En faglært rørlegger har en helt annen tilnærming til arbeidet enn en som ikke er det. Når vi skal i gang med et nytt bad, passer vi alltid på å ha dyktige fagfolk tilgjengelig, fra rørleggere og elektrikere til tømrere og flisleggere. For oss handler det om å levere kvalitet hele veien.

Tips: Riving av bad fører naturligvis med seg en del avfall underveis. Å kjøre bort dette selv, kan være en fin måte å få ned kostnadene ytterligere på.

Egen butikk

Enten du skal rehabilitere et gammelt bad eller bygge helt nytt, er det lurt å starte planleggingen i god tid. Ta tidlig kontakt med fagfolk som kan komme på befaring og gi gode råd før du bestemmer deg.

– Mange har gjerne en idé om hvilke løsninger de ønsker på forhånd, mens andre er mer usikre. Ofte kan det være lurt å velge et tidløst design og materialer som varer. Et bad skal tross alt holde mange år, sier Svalland.

I Svalland VVS sin egen butikk i Nattlandsveien, er du velkommen til å se og teste ulike løsninger og produkter.

– Å se baderomsinnredninger i en katalog er ikke helt det samme som å se det i virkeligheten. I butikken vår møter du dessuten kunnskapsrike fagfolk som gjerne hjelper deg med løsninger og produkter for ditt bad.

Vurderer du å pusse opp badet? Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.


Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud eller befaring.

Kontakt oss